Vibe coding in het onderwijs
Hallo allemaal! 🙋♂️
Een paar maanden geleden zei Marcel Mutsaarts tegen mij: ‘Apps maken met AI gaat heel veel impact hebben op het onderwijs, let maar op!’
100+ hobby-uren verder en het resultaat is dat ik tientallen apps gemaakt heb met AI en dagelijks gebruiken honderden studenten / leerlingen / docenten mijn apps! Voor de duidelijkheid: IK KAN NIET CODEREN.
Vibe coding, in de volksmond ook wel ‘tappen (tekst-to-app-en) genoemd, is HOT🔥. Het is makkelijker en krachtiger dan veel mensen denken. En er liggen enorme kansen voor het onderwijs.
Maar ik snap dat veel mensen geen idee hebben waar ze moeten beginnen. Daarom hierbij een mini-cursus over de basics van vibe coding. Zoals jullie mij kennen ga ik vooral praktisch aan de slag en laat ik gewoon zien hoe je dit kunt oppakken. Niet bang zijn, gewoon doen!
BASISCURSUS
Video 1: Maak je eerste app met ChatGPT
Link naar de gemaakte appVideo 2: je eerste stappen met Bolt
Link naar de gemaakte appVideo 3: Simpel en snel een app maken
Link naar de gemaakte appVideo 4: Apps met audio
Link naar de gemaakte appVideo 5: AI integreren in je APP + simulatie
Link naar de gemaakte app⚠️Ik maak een blunder in deze video! De API key is niet veilig opgeslagen op deze manier. In het vibe code template (zie hieronder) gebeurt het wel op een veilige manier! ⚠️
Video 6: Meta apps maken
Link naar de gemaakte appVibe code TEMPLATE instructies + demonstraties
Video 1: Speed run VIBE CODE TEMPLATE
De kracht van dit template: In 10 minuten chatten we met Napoleon!
Link naar het Vibe Code Template Link naar chatten met NapoleonVideo 2: Uitgebreide instructies om het VIBE CODE TEMPLATE te gebruiken voor de eerste keer
In deze video leg ik uitgebreid uit hoe je het template gebruikt. We moeten behoorlijk wat instellen de eerste keer helaas. Ik probeer je zo goed mogeijk mee te nemen in dit proces.
Video 3: Demonstratie appjes voor leerlingen
In een half uurtje bouwen we een app waarbij we kunnen leren differentiëren en een app waarin we luisteroefeningen kunnen genereren en gebruiken.
Link naar ‘luister oefeningen genereren’ Link naar ‘wiskunde differentiëren leren’Video 4: Demonstratie appjes voor docenten
In deze demonstratie laat ik zien dat we een app bouwen om toetsen te ontwikkelen die we meteen in Word-bestand kunenn downloaden en een app om gedifferentieerde opdrachten te maken.
Link naar ‘opdrachten differentiëren’ Link naar ’toetsen ontwikkelen’Video 5: Demonstratie appjes voor studenten
In deze video maken we een interactieve leeromgeving om onderzoek te leren doen en we maken een procesbegeleider voor het reflecteren volgens de STARR methode.
Link naar ‘hulp bij onderzoek’ Link naar ‘STARR reflectie’